Читај ми!

Maske čuvaju život-korona se širi Evropom

U Srbiji broj novozaraženih virusom korona prelazi dve stotine već nekoliko dana. Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da ga brine činjenica da se virus brzo širi. Upozorio je da ako građani ne budu nosili maske nema druge mere osim zatvaranja. Prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, razmišlja se i o tome da bude uveden pi-si-ar test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje da je osoba preležala koronu.

Zbog porasta broja obolelih od virusa korona od sutra će Beogradska arena biti spremna za prijem obolelih. U toku je dezinfekcija. Radiće lekari iz 15 zdravstvenih ustanova u tri smene. Doktor Vlado Batnožić rekao je za RTS da su kapaciteti Arene prošireni sa novih 150 kreveta, tako da je ukupan broj ležajeva 510.

U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata virus korona je potvrđen kod još 177 osoba. Prijavljena su tri smrtna slučaja. U Federaciji BiH 946. U Hrvatskoj je evidentirano 819 novozaraženih, a preminulo je osam osoba. Samo u Zagrebu potvrđeno je 286 novih slučajeva, a virus je ušao u mnoge bolnice. U Sloveniji 726 novoinficiranih, a tri osobe su preminule. U Bugarskoj još 603 osobe pozitivne na virus i 10 smrtnih ishoda. Broj potvrđenih slučajeva virusa korona u svetu od početka pandemije premašio je 40 miliona.

Prekid vatre između Azerbejdžana i Jermenije, dogovoren radi humanitarnih razloga, koji je stupio na snagu u ponoć po lokalno vremenu, odmah je prekršen, posle samo nekoliko minuta. Dve strane optužile su jedna drugu za kršenje primirja. Francuski predsednik Emanuel Makron i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov poručili su da se prekid vatre mora poštovati.

Carinici su na graničnom prelazu Vatin sprečili krijumčarenje 130 kilograma marihuane skrivene u konstrukciji jedne kamionske prikolice, koja se uputila ka Poljskoj. Ministar policije Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike uprave granične policije koji su zaplenili narkotike i istakao da je granična policija od početka godine zapenila oko 620 kilograma različitih vrsta narkotika.

U poslednjoj utakmici 11-og kola našeg fudbalskog prvenstva, od 17 časova na stadionu Partizana igraće večiti rivali Partizan i Crvena Zvezda. Večiti rivali sastaju se po 163-ći put u borbi za bodove, ali tek drugi put u istoriji bez publike. Utakmica u Humskoj počinje u 17 časova i možete je pratiti na talasima Prvog programa Radio Beograda.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar i Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи