Читај ми!

Srećko Crnogorac: crnogorska vlada -program i izazovi

Za tri nedelje Crna Gora dobija novu vladu. Nemoguće je da ona bude ekspertska, najavio je mandatar Zdravko Krivokapić, ali od političara koji udju u njegov kabinet zahtevaće stručnost. U toku je usaglašavanje kadrovskih lista i zahteva lidera nove parlamentarne većine. U prvoj ruci, u igri je oko 150 najvažnijih pozicija u vladi, organima uprave i javnim preduzećima.

Vlast u Crnoj Gori je, na sreću nove većine promenjena, ali, na žalost, u najgorem mogućem trenutku - dok besni pandemija kovida 19, privreda tone u recesiju, a javni dug narasta na 100 odsto godišnjeg BDP-a. Mandatar i budući premijer već ima mnogo problema, ali deluje kao čovek koji ima i rešenja.

O novoj crnogorskoj vladi, njenom programu i prvim potezima, tim povodom za Magazin govori član ekspertskog tima Zdravka Krivokapića Srećko Crnogorac

Akademik Tibor Varadi objavio je treću knjigu dokumentarne proze "Dogodilo se u Ečki", ali njom ne iscrpljuje izvor i inspiraciju- arhivu porodične advokatske kancelarije u Bečkereku, koja je postojala više od jednog veka. Sa piscem Tiborom Varadijem razgovaraćemo o knjigama, epohama i sudbinama malih ljudi u njima.

U proteklih desetak dana fudbalska reprezentacija Srbija odigrala je tri važna meča. Igru, rezultat ali i prognozu predstojeće, najvažnije utakmice protiv Škotske u Beogradu analizira nekadašnji reprezentativac, trener Ljubinko Drulović

Autor: Ana Tomašević

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара