Читај ми!

Preporuka Kriznog štaba: nosite maske i na otvorenom

U Srbiji je uvedena nova mera u borbi protiv kovida 19 - zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za veća okupljanja, saopštila je posle sednice Kriznog štaba doktorka Darija Kisić Tepavčević. Preporučeno je nošenje maski i na otvorenom. Opšte preventivene mere kao fizička distanca i nošenje maske su osnovne mere koje spasavaju živote, podsetila je Kisićeva. Ugostiteljski objekti i dalje će raditi do 23 časa, navela je Darija Kisić Tepavčević. Najavila je i da će od ponedeljka Beogradska Arena ponovo biti spremna za pacijente.

Prvi put, posle 15 godina, građani mogu da se vakcinišu i domaćom vakcinom. Isporuka s Instituta "Torlak" je već počela i prve količine od 50 hiljada doza i u domove zdravlja stići će tokom dana.

Zaposlene u javnom sektoru od sledeće godine čeka povećanje plata, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali za RTS. U kom procentu, biće saopšteno čim bude poznato koliki je tačno priliv od poreza na dodatu vrednost za prethodni period.

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nastavio je posetu Srbiji razgovorom sa direktorom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem. Bilo je reči o nastavku dijaloga, ciljevima i načinima da se reši problem odbijanja Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

Projekat obnove unutrašnjeg dela rodne kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu je završen, što će danas biti i svečano obeleženo u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana. Predaja rodne kuće bana Josipa Jelačića hrvatskoj zajednici u Vojvodini iskorak je u odnosima Hrvatske i Srbije, ocenio je u Vukovaru šef hrvatske diplomatije.

Prva proba državne mature u srednjim školama održaće se se od 27. do 30. oktobra i obuhvatiće 101 školu i oko 5000 učenika. Reč je o pripremama za državnu maturu, koja se 2022. godine uvodi u naš obrazovni sistem. Pilotiraće se završni ispit i sve tri vrste mature - opšta, stručna i umetnička, a ujedno će se proveravati kvalitet ispitnih zadataka i kompletna procedura. Projekat državne mature u Srbiji sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a finansira Evropska unija.

Aleksandar Boričić ponovo je izabran za predsednika Evropske odbojkaške konferederacije na kongresu u Beču.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Tina Amić

Producent: Đorđe Radosavljević

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи