Nenad Lalović i Željko Trajković o aktuelnom stanju u sportu

Gosti Nedeljnog magazina na Prvom su član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović i predsednik rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Lalović govori o aktuelnom stanju u svetskom sportu, koliko je pandemija Kovida 19 ugrozila opstanak sporta i sportista i koji su koraci koji slede u mesecima pred nama. Ono što je najvažnije, Olimpijske igre će se sigurno održati u Tokiju sledeće godine, a pre toga i svi preostali kvalifikacioni turniri. Naš sportski ambasador očekuje velika iznenađenja kada je reč o rezultatima i osvajačima medalja u Japanu, jer će pandemija, po njegovom mišljenju, izuzetno uticati na spremnost sportista.

U Beogradu bi početkom decembra trebalo da se održi Svetsko prvenstvo u rvanju slobodnim i grčko rimskim stilom, za sada pripreme dobro teku, a epidemiološka situacija iziskuje dodatne napore svetske federacije i Rvačkog saveza Srbije. Uz seniroski šampionat, održaće se i juniorsko prvenstvo planete, kao i Kongres svetske rvačke fedracije na kojem će Nenad Lalović dobiti novi šestogodišnji mandat.

Kada je reč o našim rvačima, oni se već dva meseca nalaze na pripremama na Kopaoniku i biće spremni da zablistaju u Beogradu. Nekima, poput Davora Štefaneka, Kristijana Frisa i Aleksandra Maksimovića ovo prvenstvo biće i oproštaj od reprezentacije.

Emisiju uređuje i vodi Dejan Nikolić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи