Kako jače povezati maticu i dijasporu

U Matici iseljenika i Srba u regionu biće uručene nagrade „Rastko Petrović“ za 2020. godinu. Ovogodišnji dobitnici su: Milutin Srbljak iz Ridžvuda (SAD), Dušica Ivanović iz Toronta (Kanada), Zoran Bognar iz Vukovara (Hrvatska) i Ljiljana Banjanin-Vukić iz Frankfurta (Nemačka). Godišnju povelju Matice za dostignuća u informisanju dobio je srpski nedeljnik „Novine“ iz Toronta, a za dostignuća u muzici ansambl „Danica“ iz Salcburga. Prenećemo vam delić atmosfere sa dodele nagrada.

Mnogo je ličnosti koje spajaju maticu i dijasporu. Večeras govorimo o doktorki Dragi Ljočić, prvoj ženi lekaru u Srbiji. Projekat „Dr Draga Ljočić" podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova. Prvi deo projekta je realizovan u Beogradu, u Konaku kneginje Ljubice. Drugi deo biće realizovan u Švajcarskoj. Autor projekta je Anđelka Krasojević koju dobro znate iz srpskog radija „Mladost" iz Švajcarske.

U našem „putovanju u prošlost" čućete insert iz emisije u kojoj je gošća bila operska pevačica, Snežana Savičić-Sekulić.

Urednik i voditelj Gordana Gligorić.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи