Svetska nedelja zelene gradnje

Zgrade u kojima živimo i radimo i dostupna infrastruktura imaju ogroman uticaj na kvalitet našeg života i životnu sredinu. Svetska statistika ukazuje da se taj uticaj manifestuje kroz korišćenje preko 30% ukupne potrošnje energije, 35% prirodnih resursa, 12% vode za piće i preko 30% emisije ugljen-dioksida. Ovo su samo neki podaci koji ukazuju na značaj takozvane "zelene gradnje", to jest, brige o našoj životnoj sredini i kroz način na koji se gradi u našim gradovima. Zbog toga ćemo o ovoj temi razgovarati sa izvršnom direktorkom Saveta zelene gradnje Srbije Draganom Koricom.

Govorićemo i o još jednoj važnoj temi - zdravlju građana. U Beogradu se održava tradicionalni jesenji Festival zdravlja, ovaj put u onlajn formatu zbog epidemiološke situacije, putem kog će građani moći da čuju predavanja i dobiju savete od lekara iz brojnih oblasti medicine. S jednom od organizatorki festivala razgovaraće koleginica Aleksandra Mladenović koja će nam se uključiti u program.

Imaćemo još dva uključenja o dve lepe teme:

- povodom dana Požarevačke gimnazija koja je osnovana daleke 1862. godine razgovaraćemo s direktorkom škole Danijelom Žukovski

- Mirjana Rankov iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica ispričaće nam kako teče projekat zaštite orlova krstaša i koje su aktivnosti planirane za naredne godine. Lepa vest je da su se ove godine rodila još tri orlića i da njihova populacija polako ali sigurno raste.

Čućemo ii šta je potrebno za fer poslovanje u Srbiji, kao i zašto je pokrenuta inicijativa da se uvede institut "Čuvar tradicije" koji bi trebalo da očuva materijalno i nematerijalno nasleđe aše zemlje.

Budite uz Radio Beograd!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи