четвртак, 17. сеп 2020, 06:30
Važnost upravljanja otpadom od hrane - ostatak nije otpadak
Nacionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) predstavili su "Vodič za upravljanje otpadom od hrane", kao i rezultate istraživanja među zdravstvenim i ugostiteljskim radnicima na istu temu. Rezultati su poražavajući - više stotina tona i dalje jestive hrane završi na deponijama, a sa druge strane, svaki četvrti stanovnik Srbije se muči da obezbedi najosnovniji obrok. Šta je neophodno promeniti u svesti ljudi, ali i u zakonskoj regulativi da viškovi hrane ne završe na deponijama, razgovaraćemo sa Zoricom Bilić, menadžerom projekta Odgovorno upravljanje otpadom od hrane agencije GIZ i Slobodanom Krstovićem, šefom Jedinice za zaštitu životne sredine u NALEDu. U rubrici "Pitanje jutra" i vama ćemo pružiti priliku da kažete svoje mišljenje o prevelikom bacanju hrane.
U današnjem izdanju Jutarnjeg programa i o:
- posledicama pandemije virusa korona na turizam, posebno domaći, iz ugla direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović;
- novom velikom priznanju srpskom izdanju časopisa "National Geographic";
- početku ovogodišnje manifestacije Dani evropske baštine - Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda tim povodom predstavlja izložbu "Vreme i nasleđe - satovi na fasadama beogradske arhitekture" o kojoj govori autorka Ljubica Radovanović,
- a vodimo vas i na Susrete varoških pozorišta "takovske cveti" u Gornji Milanovac i u Zrenjanin na 11. festival stripa "Stripolis".
Sa vama - Elizabeta Arsenović
Autor:
Група аутора
Јутарњи програм Радио Београда 1! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]
Коментари