Vinogradari berbu grožđa dočekuju sa punim podrumima vina

U Srbiji je počela berba grožđa koje je ove godine veoma kvalitetno, bez obzira na velike količine kiše. Sreću vinogradarima, međutim, kvari slaba prodaja vina izazvana pandemijom korona virusa. O tome kako bi država mogla da pomogne vinarima razgovarali smo sa Ljubinkom Okonor iz Rajca kod Negotina, koja novu berbu grožđa dočekuje sa velikim zalihama vina.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, proizvodnja crvene paprike značajno je podbacila, ali je cena bolja nego lane.

U Banatu je počela žetva soje, a rod je ispod očekivanog. U Bačkoj se završava žetva suncokreta, a počinje berba kukuruza. Stručnjaci kažu da prinosi neće biti rekordni, kako se procenjivalo.

Krizi u proizvodnji mesa, izazvanoj pandemijom, još se ne nazire kraj, ali pomoć države tovljačima junadi trebalo bi da zaustavi sunovrat te proizvodnje, kažu u Privrednoj komori Srbije.

U emisiji Nedeljom za selo čućete i mladu cvećarku Kristinu Planinčić iz Obrenovca . Ona se tek odnedavno bavi uzgojem cveća, ali uverena je da taj posao ima budućnost.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара