Vučić u Briselu: Svi imaju svoje interese, a Srbija se bori za svoje

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da je imao dobar sastanak sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika  američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom. Rekao je da se razgovaralo o svim važnim temama. Predviđeno je da se predsednik, tokom boravka u Briselu, sastane sa i predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem. Sutra od 11 časova, biće održana i nova runda dijaloga Beograda i Prištine.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija u Srbiji stabilizovala na niskom nivou, ali da je u Beogradu u četvrtak i petak jasno uočeno ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid-ambulante. Kon je istakao da se u nekim delovima Srbije epidemiološke mere uopšte ne poštuju, navodeći da je reč o ljudima koji su na odmoru, uopšte ne nose maske i borave u velikom broju na određenim prostorima. To je nešto što ne može da ostane bez posledica, poručuje Kon. Novi podaci, o broju zaraženih, tačno pola godine od prvog registrovanog slučaja u Srbiji, biće objaveljni oko 15 časova.

U svetu je i dalje najteža situacija zbog virusa korona u Sjedinjenim Državama, zatim u Brazilu, a u Indiji je broj zaraženih premašio 4 miliona. Rusija je i dalje četvrta u svetu i prva u Evropi po broju inficiranih. U više evropskih zemalja, održani su protesti zbog postojećih epidemijskih mera.

U Podgorici je za večeras najavljen skup crnogorskih patriotskih orgnizacija koje ne podržavaju pobednike proteklih izbora. Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" upozoravaju da bi na skupu moglo biti incidenata za šta odgovornost prebacuju na još aktuelnu vlast. Organizatori skupa tvrde da neće biti "nijednog prekog pogleda ni grube reči, već samo reči ljubavi".

U drugom kolu Be lige nacija naša fudbalska reprezentacija dočekače večeras u Beogradu od 20 časova i 45 minuta ekipu Turske.U osmini finala JUES opena Novak Đoković će, oko 20 časova, igrati protiv Španca Pabla Karenja Buste.

Urednik I voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednik vesti: Irena Jelovac i Miroslav Vojvodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара