Predsednik Vučić od sutra u SAD

Predsednik Aleksandar Vučić boraviće od sutra do subote u poseti Sjedinjenim Američkim Državama. Kako je saopštila pres-služba predsednika, Vučić će učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel kaže da će na predstojećem sastanku u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku razgovora otvore i druge teme. "Saglasan sam sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak", naveo je Grenel. Nije mogao da kaže da li će delegacijama Beograda i Prištine možda biti ponuđen sporazum sličan onom koji je nedavno postignut između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata jer to, kaže, zavisi od dve strane.

Nema opuštanja u borbi sa virusom korona i samo rigorozno sporovođenje mera koje su na snazi, može održati mali broj zaraženih, poručuju lekari. Kako je počela nova školska godina, tako su i pojačane kontrole poštovanja propisanih mera. Za 24 sata Krizni štab dobio je više od 100 prijava građana koje se, pre svega, odnose na okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom, nepoštovanje distance i nenošenje maske.

Do danas nisu otkrivene ozbiljne komplikacije kod dobrovoljaca koji su primili vakcinu "Sputnjik 5" protiv virusa korona, rekao je vodeći istraživač Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" Fjodor Lisicin. Prema njegovim rečima, neželjeni efekati koji su primećeni predstavljaju komplikacije koje se javljaju kod bilo koje vakcinacije.

Fudbalski klub Partizan predstavio je novog-starog trenera Aleksandra Stanojevića. On se posle osam godina vratio u Humsku gde je ostvario najveće uspehe u svojoj karijeri. Na tom mestu Stanojević će zameniti Savu Miloševića, koji je juče otišao posle godinu i po dana provedenih na klupi crno-belih.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво