Nova školska godina

Početak nove školske godine, Srbija dočekuje sa boljom epidemiološkom slikom. Stručnjaci poručuju da je za održavanje dobrih brojki, suština u odgovornom ponašanju, poštovanju mera i preporuka.

Jedan od izazova za epidemijsku situaciju jeste i današnji povratak  đaka u školske klupe. U svim školama prvi čas je posvećen kovidu 19. Na 15 dana škole će raditi presek o broju zaraženih đaka i nastavnika. Svega 4 odsto učenika nastavu prati onlajn. Škole na Kosovu i Metohiji, koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Srbije, počeće školsku godinu nastavom na daljinu zbog loše epidemijske situacije.

Situacija sa korona virusom bolja je zahvaljući poštovanju mera i sada će određene zdravstvene ustanove biti dostupne za pacijente koji su morali da čekaju na preglede ili intervencije zbog epidemije, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle sastanka sa direktorima kovidbolnica. Bolnica „Banjica" radi u punom kapacitetu i dežuraće tri,četiri puta nedeljno, a do kraja ove ili početkom sledeće sedmiceproradiće i Ka-Be-Ce „Zemun", rekao je Lončar.

Predstavnici vlade predložili su, danas, povećanje minimalne cene rada od četiri do šest odsto u 2021-oj. Poslodavci kažu da će sa punom pažnjom razmotriti taj predlog, da su spremni na kompromis, ali tako da taj rast ne ugrozi poslovanje preduzeća u Srbiji. Unija poslodavaca Srbije traži dodatne mere olakšica za poslovanje preduzeća: povećanje neporezivog dela zarade sa 16.000 na 19.000, i smanjenje poreza i doprinosa na zarade. Sindikati se protive Vladinom predlogu.

Ukoliko savlada Omoniju sa Kipra, fudbaleri Crvene Zvezde igraće u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona protiv Olimpijakosa, odlučeno je žrebom u Nionu. Grčki tim će biti domaćin u prvom susretu, koji je na programu 22-og ili 23-eg septembra.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи