Ponovo zvoni školsko zvono!

Danas će se oglasiti dugo iščekivana školska zvona.

Sem predstavnika ministarstva prosvete, direktora i profesora, koji će govoriti o novim izazovima i organizaciji u školama, o svojim emocijama, susretu sa drugarima i učenju na daljinu, govoriće nam Vuk, Iva, Una, Mina, Nikola i Sofija, učenici OŠ Vlada Aksentijević i OŠ Skadarlija iz Beograda.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je federalni zakon kojim se ratifikuje sporazum sa Srbijom prema kome će Rusija dobiti nekoliko slika ruskog umetnika Nikolaja Reriha s kraja 19. i početka 20. veka, a Beograd 166. stranicu Miroslavljevog jevanđelja. O tome razgovaramo sa Savom Mirićem, urednikom verskog programa na RTS.

Vraćanje istrgnute stranice Jevanđelja otvara novo pitanje: Koliko je srpskog blaga i kulturne baštine rasuto po svetu i gde se sve nalazi? Na njih će nas podsetiti novinar i pisac Marko Lopušina. O svojoj knjizi Jovanovo zaveštanje govoriće autor Vanja Bulić.

Priča koja je rasplakala region : Ratnom veteranu Novici Kostiću iz Vlasotinca, koji je kao vojnik JNA učestvovao u ratu na području Hrvatske i koji je ranjen u Karlovcu , nakon javne objave da ne može da obezbedi protezu za izgubljeno stopalo, stigao je paket iz Hrvatske. U njemu je bila skupa, njemu neophodna proteza i pismo od veterana iz Hrvatske u kome je pisalo : " To sam mogao biti ja ". Pošiljalac iz Hrvatske je želeo da ostane anoniman a Novica za Radio Beograd prenosi svoje emocije i šalje snažnu poruku.

Urednik i voditelj: Dragana Živojnović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво