Kon: Ovo nije šala, ne sme biti opuštanja

Epidemiolog Predrag Kon je rekao za RTS da su podaci, kada je reč o koroanvirusu, dobri i da ukazuju na poboljšanje situacije, ali upozorava da je virus i dalje sa nama i da bi trebalo shvatiti da će ostati još dugo. Predrag Kon je naveo da je teško da ćemo uopšte stići do nule, kada je reč o broju novozaraženih, i do prekida prvog talasa. Smatra da se posle popuštanja mera može očekivati povećanje broja zaraženih i apelovao na inspekcije da kontrolišu primenu preventivnih mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima čije je radno vreme juče produženo. Kako navodi, ako se to ne poštuje, opet hrlimo ka ponovnom širenju virusa, a to jedva uspevamo da spustimo posle mesec dana.

"Treba da shvatimo da ovo nije šala i ne sme biti opuštanja. Niko nikome neće oprostiti onakvo punjenje bolnica kakvo se desilo", rekao je Kon i dodao: "Apelujem na organe kontrole da rade svoj posao sada više nego ikad".

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu Srbije mlade sportiste sa Kosova i Metohije. Poručio im je da je Beograd bio i da će uvek ostati njihov glavni grad i poželeo im da budu ponosni građani Srbije i da se svim srcem bore za svoju otadžbinu. Sa Kosmeta je došlo oko 50 dečaka i devojčica iz Leška, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i drugih mesta, kojima je predsednik podelio lopte i sportske rekvizite.

U Crnoj Gori je izborna tišina uoči sutrašnjih parlamentarnih izbora, na kojima će učestvovati 11 partija i koalicija. Pravo glasa ima oko 540 hiljada građana. Sutra će biti održani i lokalni izbori u nekoliko opština - Kotoru, Budvi, Tivtu, Andrijevici i Gusinju. Izbori su 11-ti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a peti nakon sticanja nezavisnosti.

Američki glumac Čedvik Bouzman, najpoznatiji po naslovnoj ulozi u Marvelovom hitu "Crni panter", preminuo je od raka debelog creva u 43 godini. Glumac je umro u svom domu u Los Anđelesu, okružen suprugom i porodicom, objavljeno je na njegovom profilu na Tviteru. Bouzmanu je bolest dijagnostikovana pre četiri godine, ali on tada nije objavio tu informaciju, prenosi Bi-Bi-Si.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи