Uticaj korone na porodični budžet

Nešto više od dve sedmice dele nas od tačno pola godine kako se virus korona pojavio i kod nas i, bez preterivanja možemo reći, promenio naš život, bukvalno svaki njegov segment pojedinačno. Ništa više nije isto, čak ni ono što liči na ono što je i kako je nekada bilo. "Nova stvarnost", kako je mnogi zovu, nažalost nije i bolja, što jeste epitet koji tako prirodno dopunjava sve što se opisuje kao novo. U toj reči počiva nada ili obećanje. Osvrnuvši se na dosad proživljeno, u današnjem Jutarnjem programu probaćemo da, uz vašu pomoć, u rubrici "Pitanje jutra" osvetlimo još jedan ugao naše "nove realnosti" - da li sada trošite više ili manje u odnosu na pre epidemije? Da li vas je korona bacila u trošak ili, možda, uspevate da nešto uštedite?

Možda neko razmišlja i o podizanju kredita, posebno za kupovinu stana, bez obzira na sve, što donekle pokušava da podstakne i država, preciznije Narodna banka Srbije novim setom mera koje bi trebalo da građanima olakšaju pristup takvom vidu finansiranja, o čemu ćemo razgovarati sa Dušanom Uzelcem sa portala "Kamatica".

Predstavićemo vam i Centar "Zvezda", udruženje građana koje okuplja dobročinitelje u Beogradu, Kragujevcu i Nišu, i koje u svojim "Kućama mogućnosti", ali i celom serijom drugih programa pruža podršku i pomoć deci i mladima koji su bez roditeljskog staranja ili potiču iz izuzetno siromašnih i disfunkcionalnih porodica. Naša gošća biće Tatjana Dražilović, predsednica udruženja.

Čućete i kako radi "Kafe 16", socijalno preduzeće koje je pre tri godine pokrenuo Centar za integraciju mladih da bi podržao decu koja žive ili rade na ulici.

U Novom Sadu ćemo biti da bismo čuli da li će veliki projekat "Novi Sad - kulturna prestonica Evrope 2021" imati novi termin održavanja, 2022; u Čenti, zbog soka od domaćeg paradajza čije je pravljenje postalo unosan, iako težak, biznis jedne porodice, a u Trsteniku da bismo upoznali nekadašnjeg bravara "Prve petoletke", a sada slikara Marjana Todorovića.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи