Zaštita kulturne i duhovne baštine Srba

Epidemiološka situacija u zemlji je sve stabilnija. Kako da zadržimo trend smanjenja zaraženih i ne dozvolimo da dođe do novog skoka - pitamo epidemiologa, prof dr Branislava Tiodorovića, sa kojim razgovaramo i o aktuelnoj situaciji u vezi sa koronavirusom.

Vlada Srbije i SPC planiraju da formiraju specijalni tim za zaštitu srpske duhovne i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Ideja je nastala nakon novog pokušaja Prištine da pravi put u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani. O ideji države da se ozbiljnije bavi zaštitom materijalnog i nematerijalnog dobra Srba i SPC razgovaramo sa istoričarem Aleksandrom Rakovićem.

Prethodnog vikenda dogodilo se više saobraćajnih nesreća. Bilo je i nastradalih. Odmori su u toku, pa je povećan intenzitet saobraćaja. Kako do veće bezbednosti na putevima? Sagovornik: Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije, Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede Srbije pokreće kampanju "Čisto i sigurno". Cilj je da se, na osnovu kriterijuma zdravstvene bezbednosti, sertifikuju hoteli i samim tim poveća broj turista u njima, a Srbija predstavi kao sigurna destinacija, - objašnjava Georgi Genov, predsednik HORES-a.

Na današnji dan 1893. godine, kralj Aleksandar Obrenović posetio je Zlatibor i taj datum se uzima kao početak organizovanog turizma na Zlatiboru. Kuda se turistički Zlatibor kreće danas? Kako funkcioniše leta 2020, uz sve veći broj turista i građevinske radove na sve strane?  O tome sa Vladimirom Živanovićem, direktorom Turističke organizacije Zlatibora.

Svetski je dan fotografije. Šta čini dobru fotografiju i kako se bira dobar kadar? Pitanja za Nemanju Bogdanovića, autora aktuelne izložbe "Italija kakvu još niste upoznali".

Autor i voditelj: Tanja Zeljković. 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи