Da li će i kada Srbija imati vakcinu protiv korone?

Nakon izjave predstavnika Kriznog štaba da svaka vakcina mora proći proceduru u Agenciji za lekove da bi bila odobrena za naše tržište , u današnjoj emisiji postavljamo pitanja : šta to konkretno znači kada je u pitanju vakcina protiv koronavirusa , koja procedura je u pitanju i za koje vreme se može ispitati ispravnost vakcine? Da bi javnost bila obaveštena i uverena u ispravnost svake vakcine koja bude odobrena kod nas, na ova pitanja odovara mr. Farm. Pavle Zelić, menadžer za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Agenciji za lekove.

Parkinsonova bolest je bolest od koje oboljevaju milioni ljudi širom sveta. Uprkos svojoj progresivnoj prirodi to je bolest u kojoj adekvatna i pravovremena primena terapije može da redukuje simptome i da ih značajno kontroliše.O Parkinsonovoj bolesti i drugim oblicima parkinsonizma u emisiji će govoriti dr Iva Stanković, specijalista neurologije na Klinici za neurologiju Kliničkog centra Srbije. Zaposlena je na odeljenju za Parkinsonovu bolest i nevoljne pokrete i bavi se naučno-istraživačkim radom u ovoj oblasti u grupi Akademika Prof. Dr Vladimira Kostića. Dr Iva Stanković Tutuš je pre dve godine osvojila prvu nagradu za najboljeg mladog istraživača na godišnjem kongresu Austrijskog društva za autonomni nervni sistem.

Nakon priče o klimatskim promenama i raspadu poslednjieg netaknutog glečera na Arktiku u Magazinu nastavljamo aktuelnu i važnu priču o klimatskim promenama. Sa profesorom dr Vladmirom Đurđevićem, klimatologom, razgovaramo koje su pozitivne a koje negativne posledice borbe sa koronavirusom , o tome koliki će uticaj na globalne emisije gasova sa efektom staklene bašte imati borba protiv koronavirusa, kao i o tome šta se dešava nakon što svet krene da se vraća u normalu.

26. Sarajevo Film Festival biće otvoren svetskom premijerom filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba. Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu.

Naša gošća biće rediteljka Katarina Koljević. U takmičarskom programu studentskog filma ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala premijerno će biti prikazan njen novi kratkometražni igrani film „Porodični odmor". Katarina će biti učesnica programa " Talents Sarajevo " koji se ove godine održava pod nazivom " New Beginnings ". Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju i snimila više kratkih igranih i dokumentarnih filmova za koje je višestruko nagrađivana na domaćim festivalima.

Prof. Petar Gojković iz Pariza, predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske, govoriće nam o boravku u Beogradu, situaciji u Parizu i mnogobrojnim manifestacijama koje organizuje u glavnom gradu Francuske, a koje su ove godine pomerene za jesen.


Urednik i voditelj: Dragana Živojnović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара