Virus ukroćen? Rusija proizvela vakcinu protiv kovida 19

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji opada i taj dobar trend, procenjuju stručnjaci, trebalo bi da se nastavi do septembra, kad kreću novi izazovi. Hoće li postojeće mere biti dovoljne u narednom periodu, gde su i koji su mogući rizici od ponovnog porasta broja zaraženih i na koji način će se život vraćati u redovan tok – to su neka od pitanja za epidemiologa prof. dr Branislava Tiodorovića.

Moskva je demonstrirala dovitljivost i nadmoć - ovako je predsednik Rusije Vladimir  Putin objavio prvu na svetu registrovanu vakcinu protiv kovida 19. Šta ovaj trijumf znači Rusiji, a šta celoj planeti, pa i Srbiji razgovaramo sa kolegom Brankom Vlahovićem, dopisnikom Novosti iz Moskve.

Položaj Srba u zemljama okruženja nije dobar. Politička, kulturna i verska prava Srba najviše su ugrožena u Crnoj Gori, posebno posle donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, dok je najbolja situacija u Mađarskoj i Rumuniji. To je rezime godišnjeg Izveštaja Naprednog kluba, koji već 12 godina prati i analizira položaj sunarodnika u zemljama regiona. Detaljnije o tome govori istoričar Čedomir Antić.

Makedonija, mesec dana od parlamentarnih izbora još nije dobila novu Vladu. Pregovori socijal demokrata Zorana Zaeva sa albanskom partijom DUI ne daju rezultat. Kakav je rasplet moguć i da li je nova politička kriza na pomolu pitamo Milutina Stančića, osnivača kulturno-informativnog centra Spona.

Urednik i voditelj Ana Tomašević    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво