Korona i nova pravila komunikacije

Pandemija virusa korona promenila je navike ljudi u celom svetu. Prognani su rukovanje, prjateljski poljubac u obraz, utešno tapšanje po ramenu. Sada je obavezna fizička distanca, čak i po zakonu. Više nismo u situaciji da procenjujemo sagovornka po jačini stiska njegove šake, niti da pratimo nečije izraze lica tokom razgovora, jer su lica prekrivena maskama. Kako će sve to uticati na komunkaciju medju ljudima? Donosi li nam budućnost sve veću međusobnu razdvojenost?

Samo nas  poštovanje mera bezbednosti vodi ka značajnijem padu broja obolelih od kovida 19, naglašavaju stručnjaci. Proveravamo aktuelnu zdravstvenu  situaciju u Srbiji i u svetu.

Šestog i devetog avgusta obeleženo je  75 godina otkako su SAD bacile atomske bombe na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki, pred kraj Drugog svetskog rata. Na koji način se Japan danas seća ovih tragičnih događaja?

Pandemija koronavirusa gotovo da je u potpunosti ugasila kreativnu i kulturnu industriju, ali kultura je, zbog toga, počela i da živi svoj novi život na internetu. Pozorišta su i dalje zatvorena, a snimanja su masovno otkazana, kao i svi veći festvali u našoj zemlji. Kako žive umetnici u vreme pandemije?

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара