VUČIĆ: Nije vreme za opuštanje, već da budemo još odgovorniji

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je do jutros u Srbiji na bolničkom lečenju bilo oko 3.520 pacijenata, što je oko 2000 manje nego pre desetak dana. Istakao je da je epidemiološka situacija povoljnija, ali da nije vreme za opuštanje, već za još odgovorniji pristup borbi protiv virusa korona. Vučić je najavio da u ponedeljak počinje izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je kako bi bilo poštenije da se Srbiji kaže da ne očekuje ništa od razgovora u Briselu, već samo da prizna nezavisnost Kosova i da drugog rešenja nema. Vučić je rekao da Sjedinjene Američke Države i Nemačka neće povlačiti priznanje nezavisnosti Kosova. Naglasio je da će Srbija, od 7-og septembra, kada se nastavlja dijalog, tražiti ispunjavanje ugovora iz 2013-te godine, odnosno formiranje Zajednice srpskih opština.

Država je danas počela sa isplatom 60 odsto minimalca zaposlenima u preko 235.000 preduzeća dok će od septembra pomoć dobiti i novoosnovane firme. Reč je o novom paketu vrednom 66 milijardi dinara koji se nadovezuje na prethodni od 5,1 milijardu evra .I dok u firmama čekaju subvenciju za plate, iz tri privredne komore, u kojima su okupljeni predstavnici brojnih inostranih firmi, uputili su i nove zahteve Vladi.

Bezbednost dece u vrtićima u Beogradu je na visokom nivou, sve propisane mere se sprovode i kontrolišu, rekao je za RTS gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak. Naveo je da je bilo slučajeva zaraze dece, zaposlenih i roditelja, ali da nijedan nije izmakao kontroli i da od 11-og maja do danas nijedan vrtić nije zatvoren.

U Bejrutu se i dalje traga za mogućim preživelima posle eksplozije koja je pre tri dana uništila luku u glavnom gradu Libana. Prema poslednjim podacima poginulo je 145 ljudi, a više od 5 000 je povređeno. Građani su, nezadovoljni potezima Vlade, izašli na ulice, a bejrutska policija je upotrebila suzavac prilikom sukoba sa delom demonstranata. Istraga o uzrocima eksplozije 2,7 hiljada tona amonijum nitrata je u toku i uhapšeno je više od 10 ljudi. Međunarodna zajednica najavljuje pomoć, ali poziva libanske vlasti da sprovedu reforme.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Tina Amić

Producent: Ljubinka Dobrilović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи