Da li smo sa kovidom na "ti" ili na "vi"?

Mnoge zablude s početka epidemije koronavirusa su razvejane. Sada više znamo o tome ko je podložan zarazi, kakve su reakcije, kako da se čuvamo, ali još ima dosta nepoznanica. Da li je taj virus baš toliko različit od drugih iz te grupe ili neprestano mutira? Da li to otežava postupak proizvodnje nove vakcine? Odgovore ćemo potražiti od virusologa, dr Tanje Jovanović.

Sredinom juna predstavljen je projekat ČUVARKUĆA. Za žig koji garantuje da je proizvod napravljen od domaćih sirovina do sada se prijavilo desetine kompanija sa blizu 100 artikala. Prve oznake biće dodeljene sredinom meseca. Tim povodom sagovornik nam je  Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije.

Žetva pšenice je pri kraju a ono što je svake godine nažalost prati je dim sa njiva gde se spaljuju žetveni ostaci što neretko uzrokuje nekontrilisane požare. Uprkos pojačanoj kaznenoj politici, navikama se teško staje na kraj. O tome ćemo razgovarati sa profesorom sa Šumarskog fakulteta Slobodanom Milanovićem.

Skrenućemo pažnju i na korišćenje gelova za dezinfekciju ruku. Britanski lekari upozoravaju da su na visokim, letnjim temperaturama moguće burne reakcije na koži. Za naš program o tome govori profesorka Farmaceutskog fakulteta Suzana Miljković.

Urednik i voditelj Mirjana Nikić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара