U Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" počinje izgradnja kovid bolnice

U Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" počinje izgradnja kovid bolnice koja će imati hiljadu kreveta poluintenzivne i intenzivne nege, najmoderniju opremu i neće biti samo za kovid pacijente, već će u njoj moći da se obavljaju i druge intervencije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Naveo je da će izgradnja koštati između 27 i 28 miliona evra i da sve radove izvode domaće kompanije uz pomoć Vojske Srbije.

Vučić je istakao da su penzije i plate u Srbiji neće biti smanjivane, pored krize usled virusa korona, koja je izazvala tektonske promene u svetu. Predsednik Srbije je ponovio da ne može da podrži prisustvo srpskih predstavnika na proslavi Oluje u Kninu, ali je dodao da su možda njihovi argumenti jači. Konstatovao je da to za sada ne vidi. Rekao je da je to preneo i predsedniku SDS-a Miloradu Pupovcu.

U međuvremenu je potpredsednik hrvatske vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević potvrdio da će ići na proslavu "Oluje". U objavi na Fejsbuku je naveo da mu nije bilo lako da donese tu odluku, ali da u Knin ide "otvorena srca", s nadom da aktuelna vlada može da napravi važan korak ka budućnosti i društvu razumevanja i tolerancije.

U Srbiji se smanjuje broj obolelih od virusa korona, ali epidemiolozi upozoravaju da ne sme doći do opuštanja. Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je situacija daleko od povoljne, ali da je epidemiološka kriva zaravnjena zahvaljujući primeni mera.

U poslednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovan je 231 slučaj virusa korona. U Republici Srpskoj virus je potvrđen kod 69 osoba, a u Federaciji Be Ha 162 slučaja KOVID-19. U Bugarskoj je registrovano 270 novozaraženih, a preminulo je još devet osoba. U Nemačkoj je zabeležen najveći broj novozaraženih od početka maja, pošto je u protekla 24 sata potvrđeno 955 slučajeva korona virusa. Umrlo je još 7 osoba.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće održana u ponedeljak, trećeg avgusta sa početkom u 10 časova. Biće potvrđeni mandati poslanika, a biraće se predsednik i potpredsednik Narodne skupštine, imenovati generalni sekretar Parlamenta i birati članovi radnih tela.

Počela je nova sezona u fudbalskoj Superligi Srbije. Danas je na programu preostalih sedam mečeva prvog kola proširene lige u kojoj se sada takmiči 20 timova. U 17 časova i 30 minuta se sastaju Napredak i Partizan. Dva sata kasnije, igraće: Crvena zvezda - Novi Pazar, Čukarički - Inđija, Voždovac - Radnik, Mačva - Bačka, Proleter - Rad i Radnički Niš - Metalac.

Urednik i voditelj. Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара