Kako se izboriti sa gojaznošću

Mamci su svuda oko nas: lokala brze hrane, i slane i slatke, nikad nije bilo više. I, naravno, teško im je odoleti. Međutim, to za posledicu ima i višak kilograma, a to je problem na svetskom nivou, pogotovo u tzv. zapadnim zemljama. U jednoj od njih - Velikoj Britaniji - rešili su da se uhvate u koštac s gojaznošću i pokrenuli su kampanju na nacionalnom nivou. Početak borbe proglasio je niko drugi do premijer Boris Džonson. Situacija u Srbiji nije toliko dramatična kao u nekim drugim zemljama, ali i kod nas raste broj dece i odraslih koji imaju problema s prekomernim unošenjem hrane i posledičnom gojaznošću. O tome šta nam je činiti i kako da se hranimo zdravije, pričaćemo s Jelenom Gudelj, iz Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdarvlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Isto pitanje postavićemo i slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

A temelji zdrave ishrane postavljaju se praktično od rođenja i od čina dojenja. Svake godine u celom svetu u prvoj nedelji avgusta obeležava se Svetska nedelja posvećena dojenju. Tradicionalno, svake godine ovu nedelju obeležava Udruženje "Roditelj" čije će predstavnice biti gošće u našem programu.

Govorićemo i jednoj izložbi u Novom Sadu, kao i o nameri jednog vajara iz pirotskog kraja da u svom selu otvori muzej skulptura.

Kao i svakog ponedeljka, emitujemo vesti EU Info centra. Naravno, biće tu još mnogo aktuelnih tema i informacija pa vas pozivamo da budete uz vaš Radio Beograd.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи