Hoćete li se ove godine vakcinisati protiv sezonskog gripa?

"Institut Torlak je posle 15 godina proizveo novu vakcinu protiv sezonskog gripa, TorVaxFlu. Od četrnaest zemalja, koje su učestvovale u projektu Svetske zdravstvene organizacije, samo su Srbija, Brazil i Vijetnam uspele da naprave tu vakcinu. Naša vakcina, koja je na proveri u Agenciji za lekove i medicinska sredstva, je trovalentna, sadrži dva tipa A i jedan tip B virusa. Kada stigne odobrenje Agencije, sledi registracija, a najesen će početi imunizacija, ne francuskom, već domaćom vakcinom, koja je namenjena populaciji od 18 do 65 godina." Ovo saopštenje uglednog domaćeg instituta obradovalo je mnoge koji pamte značaj te institucije i koji najviše poverenja imaju u, konkretno, vakcine napravljene u našoj zemlji, a posebno zato što lekari to savetuju da ne bi došlo do dodatnih komplikacija zbog opasnosti od virusa korona, koja neće skoro minuti.

U Jutarnjem programu ćemo više o tome čuti od v.d. direktorke Instituta "Torlak" dr Vere Stojiljković, a u rubrici "Pitanje jutra" sa vama ćemo razgovarati baš na temu koju smo istakli i u naslovu - hoćete li se ove godine vakcinisati protiv sezonskog gripa, ali i protiv virusa korona, ukoliko vakcina stigne do kraja godine.

Govorićemo i o tome zašto je več dugo jul crni mesec za motocikliste na drumovima u našoj zemlji; zašto Udruženje promotera i tiketing agencija u Srbiji poručuje nadležnima "naša industrija je na izdisaju" moleći za pomoć države; kakve su kreativne programe za najmlađe i ovog, čudnog, leta pripremili u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu; kako se, u istim okolnostima, odvijaju programi ariljskog festivala ARLEMM te kako već sada možete da planirate sadnju sopstvenog hlada na jesen.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи