Epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je nestabilna

U više od 35 gradova i opština, na snazi je vanredna situacija. Od danas i u Trgovištu. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da za tri naredna dana u kovid bolnicama u Beogradu ima dovoljno mesta i dodao da neće morati da preraspoređuju pacijente ni iz glavnog grada, ni iz unutrašnjosti.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, kazao da to znači da do ponedeljka, po svim trenutnim parametrima i u slučaju da bude nešto lošiji scenario, u svim bolnicama ima dovoljno kapaciteta. Podsetio je da se za jesen i zimu planiraju i dve nove bolnice u Beogradu i Kruševcu. Lončar je najavio da će u ponedeljak biti završeni radovi na laboratoriji Vatreno oko u Nišu.

U Briselu se nastavljaju razgovori ekspertskih timova Beograda i Prištine. Predstavnici Beograda danas će sa evropskim posrednicima razgovarati o ekonomskoj pomoći regionu. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kaže da predstavnici Prištine odbijaju pregovore o ekonomskoj saradnji i da zato neće prisustvovati današnjem sastanku o toj temi.

Kosovski predsednik Hašim Tači i premijer Avdulah Hoti složili su se da ne treba dozvoliti da se proces dijaloga sa Beogradom spusti na tehnički nivo. Tači ističe da nasuprot tome, mora da se dogodi međusobno priznavanje, potpuno poštovanje teritorijalnog integriteta i potom rešavanje drugih pitanja.

Policija je u Srbiji uhapsila 11 ljudi, državljana naše zemlje, Crne Gore, Australije i Filipina osumnjičenih da su od 2011-te stvarali, promovisali i organizovali  najmanje 16 lažnih investicionih platformi koristeći se internetom i onlajn veb stranicama.  Širom sveta su investirali u lažne investicione platforme za binarne opcije. Postoji osnovana sumnja da su organizator i pripadnici ove grupe pribavili protivpravnu imovinsku korist  u iznosu od preko 70 miliona dolara.

Masa Turaka probila je policijsku blokadu i pojurila ka Aji Sofiji u Istanbulu gde se održava prva muslimanska molitva od 1934-te. Nekoliko hiljada građana koji nisu mogli da priđu Aji Sofiji opkolili su okolne ulice. Za bezbednost je zaduženo 20 hiljada policajaca, a tu je i više od 700 lekara. Zbog pandemije, vlasti su ograničile broj ljudi koji prisustvuju prvom namazu na 1453-oje, jer upravo taj broj simbolizuje godinu kada su Turci pokorili Konstantinopolj.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи