Čekajući vakcinu

Prateći podatke o novozaraženima koronavirusom idemo na dva kraja sveta. Meksiko je po broju umrlih od Kovida 19 na četvrtom mestu, dok je stopa preminulih u Japanu među najnižima. Svet sa nestrpljenjem čeka vakcinu. Ovih dana stižu dobre vesti iz različitih zemalja, ali je još uvek reč o eksperimentalnim fazama. O tome kada je realno očekivati da se vakcina nađe na tržištu i kako teče tok ispitivanja razgovaraćemo sa imunologom, dr Marijom Zarić iz Londona.

Novog talasa korone nisu pošteđeni ni najmlađi. Zbog toga se poslednjih dana iz Kriznog štaba čuju preporuke da i deca u vrtićima treba da nose maske. To, međutim, neće biti jednostavan poduhvat, a razloga je puno. Na njih skreće pažnju Bosiljka Jovanović, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Letnji program Rimske opere otvoren je novom postavkom Verdijevog RIGOLETA. Od mesta održavanja do načina prezentacije, predstava je prilagođena uslovima primene zaštitnih mera i svojevrstan je spoj tradicije i improvizacije.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара