Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje nestabilna

Zbog širenja virusa korona, vanredne mere na snazi su u više od 30 gradova i opština, od danas i u Kosjeriću. Novi podaci biće objavljeni na pres konferenciji Kriznog štaba, uz prenos na Prvom programu Radio Beograda.

Posle sastanka sa direktorima kovid-bolnica, ministar zdravlja Zlatibora Lončar izjavio je da trenutno u Beogradu ima dovoljno mesta. Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović kaže da je broj pacijenata koji se primaju i otpuštaju sa te klinike uravnotežen.

Prema poslednjim podacima, u regionalnom kovid-centru u Novom Pazaru leči se 167 pacijenata, a od posledica virusa korona preminula je jedna osoba. Dva pacijenta su na respiratoru, a šest na kiseoniku. U četiri kovid-bolnice u Vranju od virusa korona leči se 188 pacijenata, a u poslednja 24 sata umro je jedan pacijent.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, državljanima Srbije od ponoći će biti zabranjen ulazak u Španiju, potvrdila je za Tanjug ambasadorka Srbije u toj zemlji Katarina Lalić. Ta odluka, kaže, važiće do kraja jula.

U Beogradu se održava Osma NATO nedelja. Šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da odnosi Srbije i NATO-a predstavljaju delikatno pitanje, opterećeno nasleđem iz prošlosti, ali da su svi odgovorni da se zajedničkim naporima obezbedi trajna stabilnost u regionu. Američki ambasador Entoni Godfri ocenio je da je saradnja korisna i za Srbiju i za NATO. Dodao je da se radi na tome da se u Srbiji promeni percepcija NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o napretku naše zemlje u procesu evrointegracija, vladavini prava i daljim koracima koje će MUP preduzeti u okviru Poglavlja 24. Bilo je reči i o pomoći iz
različitih fondova Unije koja se, pre svega, odnosi na zaštitnu opremu za policijske službenike tokom epidemije virusa korona. Fabrici je istakao da su fondovi otvoreni i za podršku MUP-u, u okviru Poglavlja 24.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Irena Jelovac i Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи