Trudnice i mladi u raljama korone

Nastavljamo da pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i regionu. Od naših dopisnika saznajemo kakvo je trenutno stanje i koliko građani poštuju propisane mere.

Koliko su trudnice ugrožene koronavirusom? Na šta bi sve trebalo da obrate pažnju, kako da se zaštite, kada i kome da se obrate za pomoć? Odgovore daje dr Ana Mitrović iz Ginekološko- akušerske klinike "Narodni front".

Poslednjih nedelja, sve je više mladih zaraženih kovidom 19. Kako im objasniti da virus ugrožava i njihovo zdravlje i da čuvajući sebe, čuvaju i svoje roditelje i starije građane, kao i kako da svoju mladalačku energiju i želje uklope u "novu normalnost". Sagovornik: Tatjana Subotić, psiholog Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Lideri 27 zemalja Evropske unije postigli su dogovor o paketu pomoći privredi i budžetu za period od 2021. do 2027. godine, "težak" ukupno 1.824 milijarde evra. Instrument pomoći je vredan 750 milijardi evra i obuhvata kako kredite tako i bespovratne zajmove kako bi se suzbile posledice recesije zbog kovida 19. Za dogovor je trebalo čak pet dana i noći na momente vrlo burnih pregovora, ali je osnovni moto fukncionisanja EU, kompromis, ipak postignut.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво