Korona poskupela usluge

Ceo poslovni sektor pogođen je krizom koju je izazvala epidemija Kovida-19, a među najteže pogođenima su vlasnici malih preduzeća. Zbog toga su neki od njih podigli cene svojih usluga za oko 10 odsto, odnosno za 100 do 200 dinara po usluzi. Među njima su i pojedini stomatolozi koji su, po uzoru na kolege iz inostranstva, počeli da naplaćuju takozvanu korona taksu. Za jutarnji program ovu temu istraživala je koleginica Biljana Šujdović.

Bavićemo se još jednom, pozitivnom posledicom epidemije. Sve je više poslova i procedura koji se mogu završiti elektronskim putem, uključujući i pojedine javne nabavke. Pored priloga na ovu temu, čućemo šta kažu i naši slušaoci - da li su od početka krize više počeli da koriste razne elektronske usluge.

Govorićemo i o dva konkursa na koji se mogu prijaviti brojni građani Srbije. Novi Sad će 2021 godine biti evropska prestonica kulture i trenutno sprovodi konkurs za podršku lokalnim umetnicima. Vikimedija sprovodi konkurs za realizaciju i finansiranje volonterskih projekata.

Uhvatite dan sa nama i obavestite se o svemu ovome i o još mnogo tema kojima ćemo se baviti.

S vama Miša Stojiljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво