Počele konsultacije o formiranju Vlade Srbije

Na Andrićevom vencu počele su konsultacije za formiranje nove Vlade. Prvi sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem imali su predstavnici izborne liste "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina". Prvi na listi, Šaip Kamberi, poručio je posle jednočasovnog susreta, da su predstavnici albanske manjine predsedniku predali pisane zahteve od kojih su najvažniji veće učešće Albanaca u svim državnim institucijama i bolji ekonomski položaj albanske zajednice u opštinama na jugu. Konsultacije su danas bile predviđene i sa Strankom demokratske akcije, ali je njen predsednik Sulejman Ugljanin odbio da dođe. Narednih dana Vučić će se sastati i sa predstavnicima ostalih stranaka i lista koje su obezbedile mandate na izborima.

Od danas u kovid sistem uključena je i Interna klinika u Kragujevcu. Poslednje pripreme se sprovode kako bi u kovid bolnicu bio pretvoren i Institu za reumatologiju u Beogradu. U Šapcu svaki dan je 70 odsto zaraženih virusom korona od ukupnog broja testiranih. U Novom Pazaru je Dan žalosti zbog velikog broja preminulih u puslednjih nekoliko nedelja, ali i zbog pogibije tri mladića u saobraćajnoj nesreći. U Kraljevu su preminule dve osobe od posledica virusa kovid 19, a u Zlatiborskom okrugu još 21 slučaj zaraze. Maske treba nositi i na otvorenom, kaže epidemiolog Predrag Kon.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da je od početka krize izazvane pandemijom korona virusa privrednim subjektima odobreno skoro 10 000 kredita. Naveo je da su krediti uglavnom odobreni preduzetnicima kojima su pomoć za likvidnost i obrtna sredstva bila najpotrebnija. Kredite je moguće dobiti preko Fonda za razvoj ili preko komercijanih banaka, odnosno putem garantne šeme.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je federalni zakon kojim se ratifikuje sporazum sa Srbijom prema kome će našoj biti vraćena 166. stranica Miroslavljevog jevanđelja. Moskva će, zauzvrat, dobiti nekoliko slika ruskog umetnika Nikolaja Reriha s kraja 19. i početka 20. veka, koje se nalaze u Beogradu, javlja Sputnjik.

Zbog virusa korona otkazan je Exit. Organizatori festivala saopštili su da se obeležavanje 20 godišnjice Exita definitivno neće održati kako je planirano od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Do kraja meseca biće objavljeni datumi za "Egzit" 2021, a uskoro stiže i obaveštenje u vezi sa opcijama za refundacije, najavljuju organizatori.

Urednik emisije: Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti: Tina Amić.

Producent: Ljubinka Dorbilović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се