Gde završavaju iskorišćene zaštitne maske i rukavice?

Zbog intenziviranja epidemije koronavirusom i porasta broja obolelih, vraćaju se svakodnevne konferencije za novinare Kriznog štaba. Od naših dopisnika širom zemlje i inostranstva saznajemo kakva je aktuelna situacija. Pedijatra, dr Radmilu Kosić pitamo da li su simptomi obolevanja kod dece sada intenzivniji i na šta bi roditelji trebalo da obrate pažnju.

Sve su brojniji naučni članci i istraživanja koji upozoravaju na opasnost od povećanog broja bačenih maski i rukavica, kao i ostale plastike, koji završavaju u morima i okeanima, i time ugrožavaju živi svet. Koliko je u tom lancu ishrane ugroženo zdravlje čoveka i kako sačuvati prirodu? Sagovornik: Duška Dimović, direktorka regionalnog Svetskog fonda za prirodu.

O ishrani u vreme epidemije, vrsti namirnica kojima bi trebalo pojačati imunitet, prilagođavanju ishrane letnjim temperaturama, kao i o higijeni pri pripremanju, odlaganju i čuvanju namirnica leti, razgovaramo sa dr Jelenom Gudelj-Rakić, specijalistom higijene ishrane iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut".

U izveštaju Svetskog investicionog foruma, srpski IT sektor svrstan je među „top 3" u svetu. Srbija je na petom mestu u svetu u oblasti blokčejn programiranja, a sve bolje rezultate ostvaruje i u gejming industriji, - vest je koju su ovih dana objavili i domaći mediji. O položaju IT sektora kod nas i kakva je državna strategija za razvoj tog sektora, govori Stefan Branković, programer i preduzetnik.

U današnjem Magazinu na Prvom, turističku razglednicu šaljemo iz Bele Crkve.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара