Zbog povećanog broja obolelih, Štark Arena privremena kovid bolnica

Zbog povećanog broja obolelih, od danas Štark Arena postaje privremena kovid bolnica sa 500 kreveta. U Beogradu je od danas obavezno nošenje zaštitne maske u javnom prevozu. Za nepoštovanje odluke predviđena je novčana kazna od 5.000 dinara. Danas je održan još jedan sastanak ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica. Policija će kontrolisati da li zaraženi pacijenti koji se leče u kućnim uslovima, poštuju meru samoizolacije, najavljuje ministar Zlatibor Lončar.

Od danas je i u Požegi na snazi vanredna situacija. Zbog epidemiološke situacije, do sada je proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu, Beogradu.  U Novom Pazaru se situacija  stabilizuje. Trenutno je u Opštoj bolnici 330 kovid pacijenata, na respiratoru osam osoba.  Veterinarski specijalistički institut Kraljevo od danas ponovo radi analize uzoraka potencijalno zaraženih na Covid 19.

Grčka je od 6 ujutru zatvorila granicu za državljane Srbije. Razlog je loša epidemiološka situacija u našoj zemlji. Odluka važi do 15. jula, kada će je ponovo razmatrati. Uz posebnu dozvolu, u tu zemlju mogu da putuju  samo oni koji imaju neodložna posla. Srpski turisti koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu predsednika Vučića. Dva predsednika razgovaraće u Jelisejskoj palati o evrointegracijama Srbije, Kosovu i Metohiji i odnosima dve zemlje. Biće to prvi u nizu sastanaka predsednika Vučića, pošto je već za naredni dan, petak, zakazan video samit o kosovskom pitanju, u organizaciji Pariza i Berlina, a za nedelju je najavljen sastanak predsednika Vučića i premijera privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti na novoj rundi dijaloga uz posredovanje Evropske unije.

Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, vladajuća HDZ osvojila je najviše glasova i u Saboru bi trebalo da ima 67 mandata. Analitičari procenjuju da je rezultat partije premijera Andreja Plenkovića bolji od očekivanog, dok je koalicija Restart, predvođena SDP-om, podbacila u odnosu na prognoze, osvojivši 41-dan mandat. Među 151-dnim poslanikom u desetom sazivu Sabora, naći će se i tri predstavnika Samostalne demokratske srpske stranke.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac.

Producent Svetlana Stevanović.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи