Optužnice protiv Tačija i Veseljija za ratne zločine

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo je predlog optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, koji se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje. Optužnicu treba da potvrdi Specijalni sud za zločine OVK. O novim optužnicama razgovaramo sa predsednikom skupštinskog Odbora za Kosovo I Metohiju Milovanom Drecunom.

Najveći srpski autoprevoznici upozoravaju da neće opstati duže od tri meseca ukoliko im država ne pomogne. Autobusi saobraćaju gotovo prazni, a prihodi pokrivaju tek oko 60 odsto troškova. Naš sagovornik je Goran Aleksić, direktor "Srbijatransporta".

Analiziramo kako će na tržište nektetnina uticati odluka NBS da se učeše za kredit za kupovinu prvog stana snizi na 10 odsto.

Pre pola godine uveden je institut besplatne pravne pomoći. Ovu uslugu je tražilo i dobilo više od 5000 Beograđana, trećina ukupnog broja onih koji su konkurisali u celoj državi. Najmanje zahteva bilo je u siromašnijim sredinama. O pro bono pravnoj pomoći razgovaramo sa advokatom Dragoljubom Đorđevićem.

SAD i Rusija u Beču pregovaraju o sporazumu o ograničenju atomskog naoružanja. Moskva je spremna da produži sporazum. Vašington, međutim, zahteva da se Kina uključi u sporazum, a time i u kontrolu nuklearnog naoružanja. Hoće li biti novog START sporazuma, pitamo analitičara Vlada Radulovića.

Sa vama je Jelena Vidić.
    

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара