Evropska unija posle karantina

Kada će Evropska unija potpuno otvoriti unutrašnje i spoljne granice? Kolike su ekonomske posledice pandemije? Da li mogu da se očekuju novi politički potresi?

Postepeno otvaranje unutrašnjih granica u Evropskoj uniji, obnovljenih po izbijanju pandemije, uskoro bi trebalo da bude završeno. Čekaju se i planovi za uspostavljanje redovnih kontakata sa zemljama u okruženju. Brisel je usvojio neophodne mere za pomoć ekonomijama u prvoj fazi, ali se veruje da će biti neophodna i dodatna sredstva, kako bi se države članice vratile na nivo koji su imale pre pojave virusa Kovid 19.

O tome kako će se odvijati ekonomski i politički procesi u Evropskoj uniji i kako će se to odraziti na odnose sa Zapadnim Balkanom, za emisiju U središtu pažnje govori Milan Igrutinović iz Instituta za evropske studije.

Urednik i voditelj: Nikola Denčić

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се