Vučić: Priznavanje Kosova neće biti tema u Vašingtonu, niti ćemo dozvoliti da bude

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović izjavila je da u Srbiji i dalje ima teško obolelih od virusa korona, ali da su takvi slučajevi sporadični. Jovanovićeva je rekla da se sada testiraju, pre svega, osobe sa simptomima respiratornih oboljenja ili temperaturom. Dodala je i da se ne zna da li će virus u drugom talasu biti jači ili ne. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da broj zaraženih virusom korona isključivo zavisi od ponašanja pojedinca i da li se pridržavamo preporučenih mera. Naglasio je da je važno da se i dalje peru ruke, održava socijalna distanca i nosi maska u zatvorenom prostoru gde postoji rzik od zaražavanja.

Srpski turisti koji su se uputili ka Grčkoj preko Bugarske - i koje je sačekala odluka grčkih vlasti da će to biti moguće tek od 1-og jula, na put su krenuli u sopstvenoj režiji, izjavio je za ER-TE-ES direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije  Aleksandar Seničić. Istakao je da nije bilo putnika koji su pošli u organizaciji turističkih agencija.Srpski turisti ušli su u Grčku pošto je kasno sinoć Vlada te zemlje dozvolila prelazak bugarsko-grčke granice za naše državljane. Danas se očekuje i konačna odluka o daljem ulasku naših građana u Grčku preko Bugarske, kaže šef diplomatije Ivica Dačić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Čačku pogone nove fabrike "Forverk", koja proizvodi delove za porše i druge najpoznatnije automobilske brendove i poručio da - "nema poršea bez Čačka". Predsednik i premijerka Ana Brnabić prisustvovali su i otvaranju novog prostora u okviru Naučno-tehnološkog parka. Odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Čačku, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da ne vidi rešenje za pitanje Kosova i Metohije koje bi bilo prihvatljivo i za Beograd i za Prištinu. Uz poruku da će se srpske vlasti boriti za interese zemlje, naglašava i da, uprkos navodima pojedinih medija, priznanje samoproglašene nezavisnosti pokrajine neće biti tema najavljenog sastanka u Vašingtonu. 

Gas za domaćinstva neće poskupeti do kraja godine, kaže direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović. Najavio je  akciju za priključenje domaćinstava na gasovod tako da će cena biti za celu Srbiju 780 evra na 36 mesečnih rata, bez sredstva obezbeđenja jer će rizik, navodi, preuzeti "Srbijagas". 

Sombor, Inđija, Vrbas, Bačka Topola i Subotica su prve lokalne samouprave u Srbiji koje će dobiti najsavremenije meteo-stanice koje će pomagati poljoprivrednicima da povećaju prinose. Meteo-stanice se instaliraju u okviru regionalnog projekta "Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem" koji realizuju NALED i "TeleGrupa" uz podršku Nemačke razvojne agencije. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednice vesti Irena Jelovac i Tina Amić.

Producent Ljubinka Dobrilović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара