Daleko je, grčko, sunce

Kaže se da sreća prati hrabre, ali i - da sreća ume da okrene leđa. Mnogobrojni turisti iz Srbije koji nisu odustali od unapred plaćenih letovanja u predsezoni na omiljenoj destinaciji, a to su grčke rivijere, juče su pohrlili ka granicama te države u skladu sa prethodno postignutim dogovorom zvaničnika dve zemlje - da su dobrodošli, bez ikakvih restriktivnih mera, od 15. juna.

Nije teško zamisliti njihovo olakšanje - što se rizik neodustajanja od letovanja isplatio, kao i sreću - što se, posle teškog perioda za nama, vreme o početka željenog odmora meri samo satima. Obodrilo je to sigurno i mnoge druge koji se još predomišljaju da li da ovog leta ipak krenu na more u inostranstvo. Zato je kao hladan tuš tokom jučerašnjeg prepodneva stigla vest da su naši turisti zaustavljeni na putu ka grčkoj granici - poneki već pre ulaska u autobus u Beogradu. A onda je stiglo i zvanično obaveštenje da se dozvola ulaska našim turistima u Grčku odlaže do 1. jula. U Jutarnjem programu o ovoj neočekivanoj situaciji govorićemo iz više uglova - javiće nam se reporteri sa graničnih prelaza prema Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, čućemo izjave putnika koji su pošli, ali ne i stigli u Grčku, proverićemo da li je noć za nama ipak donela neke promene u stavu grčkih vlasti, kao i kako reaguju turističke agencije koje su putovanja  organizovale. U "Pitanju jutra" i vi ćete dobiti priliku da prokomentarišete - ko je po vama kriv što su naši turisti zaustavljeni na putu ka grčkim morima prvog dana za koji je bilo obećano da će to i moći? Jesmo li se zaleteli ili je razlog nešto drugo, a krivac neko drugi?

Od ostalih tema, vašoj pažnji preporučujemo i:

- osvrt stručnjaka na to koliko je olujno junsko vreme sa obilnim padavinama i čestim gradom uticalo na rod žitarica i ostalih useva;

-  savete psihologa deci i roditeljima dan pred početak male mature;

- sumiranje dometa nastave na daljinu na kanalima RTS-a i platformi RTS Planeta, kao i novine u njenoj ponudi;

- a predstavićemo vam i dva zanimljiva kulturna događaja u Novom Sadu i u Beogradu, oba posvećena popularizaciji dela velikog irskog pisca Džejmsa Džojsa i njegovog legendarnog romana "Uliks".

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи