Da li je kupovina zaštitnih sredstava dodatni udar na kućni budžet?

Dezinficijensi za ličnu i kućnu upotrebu, rukavice, zaštitne maske - već izvesno vreme su deo naše svakodnevice, pa i spiskova za kupovinu najneophodnijih stvari na nedeljnom ili mesečnom nivou. Koliko je to dodatno opteretilo kućne budžete posebno onih koji su i ranije teško spajali kraj sa krajem, jedna je od tema kojom ćemo se baviti u današnjem Jutarnjem programu. A u rubrici "Pitanje jutra" očekujemo da nam kažete koliko se još uvek pridržavate preporučenih mera zaštite s obzirom na atmosferu u društvu koju mnogi ocenjuju kao suviše naglo i veliko opuštanje.

Vlada Srbije nedavno je usvojila kvote za studiranje o trošku države u narednoj školskoj godini, a poznate su i cene studija za samofinansirajuće studente. Tim povodom naš gost telefonom biće prorektor najvećeg, Beogradskog univerziteta, prof. dr Petar Bulat. 

Širom Evrope danas će biti obeležen Dan urgentne medicine. O značaju ove grane zdravstvene nauke, koja je dodatnu važnost dobila tokom borbe sa virusom korona, govoriće nam dr Sanela Radisavljević  iz Društva lekara urgentne medicine Srbije. Dr Ana Munjiza, psihijatar u Institutu za mentalno zdravlje Srbije, objasniće, posebno roditeljima, kako prepoznati granicu između kolebljivog stanja i ponašanja adolescenata - što jeste i jedna od karakteristika tog doba - i onoga koje zahteva pomoć stručnjaka. 

U razgovoru sa Zoranom Hamovićem, vlasnikom Izdavačke kuće "Clio" najavićemo tribinu "Kultura posle virusa" u Beogradu, a na kojoj će, osim njega, učestvovati još mnogo kulturnih radnika iz cele zemlje. O sportu ćemo na poseban način - zaljubljenik u rukomet i urednik sajta Balkan Handball Žika Bogdanović potpisuje kao scenarista dokumentarni film o legendarnoj utakmici između "Partizana" i "Crvene zvezde" za titulu šampiona SR Jugoslavije 1993. Nedavno je pala poslednja klapa tog filma, a od našeg sagovornika ćemo čuti kako je prošao put od ideje do realizacije i kako su reagovali akteri, sada već legende našeg rukometa, a tada učesnici duela za nezaborav.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи