Zabrana kretanja od četvrtka do subote

Vlada Srbije usvojila je izmene odluka u vezi sa merama zaštite stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19 tokom prvomajskih praznika. Zabrana kretanja počinje danas, u 18 časova i trajaće do subote, 2. maja do 5 časova ujutru. Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana. Tada najstariji sugrađani mogu izaći u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do 5 časova ujutru. Važno je naglasiti da je tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru i ova mera će biti strogo kontrolisana od strane nadležnih organa, navedeno je u saopštenju Vlade.

Predsednik Aleksandar Vučić ponovo je ukazao da ne sme da se pomisli da smo završili sa korona virusom, već da i dalje svi moraju da budu odgovorni i disciplinovani. Predsednik je rekao da se situacija u Nišu smirila, ali da postoji problem sa rastom broja zaraženih u Beogradu.

"Gledaćemo da što pre ukinemo vanredno stanje i zabrane kretanja, ali i kada to ukinemo, kada budemo normalno živeli, to će biti normalno pod znacima navoda. Moraćemo uvek da vodimo računa", rekao je Vučić.

Norveška i Evropska unija donirale su Srbiji medicisnku opremu neophodnu za borbu protiv KOVIDA-19. Prilikom primopredaje u Krnješevcima, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će pomoć znatno ojačati kapacitete zdravstvenog sistema Srbije, ne samo u Beogradu, već i u drugim delovima zemlje. Ambasador Norveške Jern Eugene Jelstad je izjavio da je oprema nabavljena još pre par nedelja, ali je bilo potrebno neko vreme da bude dopremeljena u Srbiju.

Oko 30 odsto roditelja dece koja su upisana u beogradske vrtiće izjasnilo se da im je vrtić neophodan od 11. maja. Roditeljima će, pojašanjavaju u gradskom sekretarijatu, biti potrebna potvrda poslodavca da su neophodni na svojim radnim mestima, a vrtići će poštovati mere koje je objavio Gradski zavod za javno zdravlje.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара