Žito, mleko, povrće, voće - održanje osnovnih životnih resursa tokom epidemije

Značajan deo današnjeg Jutarnjeg programa posvetićemo poljoprivredi. Pijace su zatvorene, ali prodavnice su i dalje dobro snabdevene, no sve su to - uglavnom - plodovi prošle godine. Kako će biti u godini posle borbe sa epidemijom, zavisi mnogo i od onoga sto se desava sada. Zato ćemo govoriti o prolećnoj setvi žitarica, kalemljenju voća, sadnji i uzgoju povrća te otkupu mleka.

U rubrici "Pitanje jutra" pozvaćemo vas da nam kažete da li vam i koliko smeta život "on-line", jer se gotovo sve preselilo u virtuelnu, beskontaktnu zonu - od već pomenutih pijaca preko škola i fakulteta do posla, te da li ćemo, kad sve ovo prođe, znati više da cenimo druženje i realne susrete ili je to, ipak, uvod u još veće otuđenje.

Ono što je izvesno, kupovina preko interneta u našoj zemlji značajno je porasla od početka krize i uvođenja restrikcija u kretanju, baš kao i bezgotovinsko plaćanje, što bi se reklo, silom prilika, a šta se sve prodaje, ko su i odakle kupci, ali i prodavci - takođe će biti jedna od naših tema.

Govorićemo i o dodatno osetljivoj situaciji u kojoj se nalazi ustanova za negu palijativnih bolesnika "Belhospice", podjenako angažovani u njoj, kao i korisnici usluga, a predstavićemo vam i još jedan  volonterski servis koji je organizovalo Udruženje studenata sa hendikepom, na prvom mestu za osobe sa invaliditetom.

Sa vama - Elizabeta Arsenović 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи