Nema više lečenja kod kuće, u Leskovcu se za dan udvostručio broj zaraženih

U Srbiji je virusom korona zaraženo 2200 ljudi, preminulo je 58. Najveći broj obolelih je u Beogradu. Žarišta su, prema rečima lekara i dalje Niš, Ćuprija, Valjevo, a novi grad u toj grupi je Kruševac. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 115 pacijenta, od kojih je pet u izuzetno teškom stanju. Na Novosadskom sajmu je smešteno 38 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. U opštoj bolnici u Paraćinu zatvoreno je Odeljenje ortopedije, pošto je potvrđeno da među zaposlenima ima inficiranih. Novi podaci o epidemiološkoj situaciji biće saopšteni u 15 časova.

Ministarstvo zdravlja i Institut "Batut" prosledili su lokalnim samoupravama instrukcije da svi zaraženi virusom korona moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i da više nema lečenja kod kuće. Do sada su pacijenti, koji nisu imali simptome bolesti ili su imali blažu kliničku sliku lečeni kod kuće.

U svetu je koronavirusom zaraženo više od milion 350 hiljada ljudi, a od posledica zaraze preminulo je više od 75 hiljada. Najveće žarište su Sjedinjene Američke Države, gde je kod blizu 370 hiljada slučajeva potvrđeno prisustvo Kovida-19. Najviše ih je i dalje u Njujorku, a veliki broj zaraženih je i u Nju Džersiju, Mičigenu, Luizijani i Kaliforniji. U saveznoj državi Ilinois virus je registrovan kod nešto više od 12 hiljada ljudi.

Povodom svetskog Dana zdravlja, predsednik Aleksandar Vučić poručio je da nam je danas, više nego ikad, važno zdravlje ljudi i zdravstveni sistem. „Lekari su heroji našeg doba! Pomozimo im da svi zajedno pobedimo u ovoj teškoj borbi sa opasnim, nevidljivim neprijateljem", navodi se u poruci na Instagramu. Resorno ministarstvo je saopštilo da zdravstveni radnici 7-mi april obeležavaju u skafanderima, sa zaštitnim maskama i naočarima na licima i strepnjom za svakog pacijenta.

Srpski košarkaš Miloš Teodosić izabran je u idealni tim Evrolige u prethodnoj deceniji. Kako je objavljeno na sajtu Evrolige, to je rezultat glasanja navijača, igrača i predstavnika medija. Teodosić je nastupao na sedam fajnl-forova igrajući za Olimpijakos i CE-ES-KA i osvojio jednu titulu, sa Moskovljanima 2016-te godine.

Ugledni španski sportski listovi "Marka" i "Mundo deportivo" naslovnu stranu današnjeg izdanja posvetili su srpskom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je juče u Madridu preminuo u 72-oj godini. Legendarni stručnjak ostavio je neizbrisiv trag na Pirinejima.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара