Vučić: Na nabavku medicinske opreme Srbija potrošila 370 miliona evra

U toku je zabrana kretanja. Počela je juče u 13 časova i trajaće do sutra ujutru do 5 sati. Koliko se poštuje policijski čas kontroliše policija. 

Još dve osobe preminule su prethodne noći u Kliničkom centru Vojvodine od posledica virusa korona, saopšteno je iz te ustanove. Reč je o dve žene koje su bile među pet pacijenata na respiratorima i kod kojih su postojale i pridružene bolesti. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 95 pacijenata pozitivnih na virus korona, a tri su u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iza nas teška noć kada je reč o stanju obolelih od virusakorona. On je obišao magacin medicinske opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove i tom prilikom izjavio da je na nabavku opreme do sada potrošeno 370 miliona evra, a pri tome je plaćeno 1.000 respiratora. Kako je rekao, u utorak stiže nov avion sa opremom i ta isporuka će biti najbitnija do sada.

Novo žarište, uz Beograd, Valjevo, Ćupriju, Čačak jeste i Novi Pazar koji će u ponedeljak dobiti 13 respiratora. Za sutra je najavljena i poseta predsednika Srbije. Najmlađi pacijent zaražen virusom u tom gradu je osmogodišnje dete. Situacija je alarmantna, ali pod kontrolom, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. 

U svetu je više od milion i dvesta hiljada ljudi obolelo od virusa korona, a umrlo je oko 65 i po hiljada. Najviše zaraženih je u Sjedinjenim Američkim Državama, više od 311 hiljada. U Njujorku je preminulo 3 hiljade ljudi, a u celoj Americi blizu 8 i po hiljada. Najviše žrtava ima Italija - više od 15 hiljada.

U Vatikanu su, bez prisustva javnosti, počele verske svečanosti tokom Svete nedelje, sedmice pred katolički Uskrs. Zbog pandemije virusa korona, papa Franja, nedeljnu misu služio je u gotovo praznoj Bazilici svetog Petra - prisutni su bili samo njegovi pomoćnici i nešto laika, koji su bili na udaljenosti od nekoliko metara. U Vatikanu je potvrđeno sedam slučajeva virusa korona.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Producent Svetlana Stevanović.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи