Korona virus u Srbiji odneo četvrtu žrtvu

Šezdesetogodišnja žena u Nišu četvrta je žrtva virusa korona. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je za RTS da je žena bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar, kao i da je preminula juče u popodnevnim satima i da je bila na respiratoru od 21. marta. U Srbiji su virusom korona zaražene 303 osobe, među kojima i dve bebe. Bebe su dobro, istakao je ministar Lončar. Na bolničkom lečenju su 152 osobe, dok je 21 pacijent na respiratoru. Od korona virusa izlečeno je 15 osoba, među kojima i jedna devojka koja boluje od dijabetesa.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će danas prvi put broj zaraženih virusom korona u Srbiji biti dramatično veći zbog, kako je rekao, većeg broja testiranih građana. Vučić je rekao da je Beograd najveće žarište virusa korona, a potom Niš i Valjevo, a da je Kikinda bila najveće žarište na početku epidemije. Vučić je rekao da će država nastojati da predloži nove mere za Beograd, Niš i Valjevo. On je u obraćanju javnosti, tokom posete Štark areni u Beogradu gde se pakuju paketi sa namirnicama za 170 hiljada beogradskih penzionera, najavio da će država obezbediti značajnu pomoć privrednicima i uložiti više milijardi evra u privatni sektor.

Vlada Srbije je odlučila da će penzije moći da se isplaćuju uz posebna ovlašćenja i dostavom. Građani mogu da ovlaste nekoga ko će uz njihovu ličnu kartu moći da podiže novac. Ovlašćenje mora da bude potpisano i da sadrži lične podatke penzionera, broj tekućeg računa i iznos koji se podiže. Penzioneri koji imaju platne kartice mogu ih dati osobi od poverenja da završi kupovinu za njih. Vojska i Ministarstvo unutrašnjih poslova pomagaće Pošti Srbije tokom podele penzija.

Indija je ušla u "totalno zatvaranje", u kojem bi, tokom tri nedelje, trebalo da bude onemogućeno kretanje 1,3 milijarde ljudi, odnosno petine svetske populacije, kako bi se sprečilo širenje virusa korona. U Indiji je registrovano 512 zaraženih i devet umrlih. U sklopu vladinih mera, železnički sistem, čiji vozovi svakog dana prevezu 23 miliona ljudi, prestao je da radi. Stanovništvu je preporučeno da ne napušta svoje domove, rade samo službe od vitalnog značaja i supermarketi, a Nju Delhi je danas opisan kao "grad duhova".


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара