Još 27 slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 249

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je potvrđeno još 27 slučajeva koronavirusa, pa je ukupan broj obolelih 249.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom sa kojim razgovara o pomoći Srbije Republici Srpskoj u materijalima i opremi za borbu protiv koronavirusa. 

Blizu 340.000 ljudi širom sveta zaraženo je koronavirusom, dok je više od 14.700 osoba preminulo. Veliki skok novozaraženih u Hrvatskoj, Albanija i Slovenija prijavile nove smrtne slučajeve. Rusija u Italiju poslala devet aviona sa ekspertima i medicinskim sredstvima.  

EU je odlučiila da otvori pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom, stoji u nacrtu ove odluke u koji je uvid imao RTS. Rok za prvu međuvaldinu konferenciju kojom bi pregovori formalno počeli nije određen. Nova metodologija proširenja može da se primeni na Srbiju i Crnu Goru, bez promene pregovaračkog okvira i uz saglasnost ovih zemalja, navodi se u nacrtu.  

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара