Druga žrtva korona virusa u Srbiji

U Srbiji je od virusa korona umrla još jedna osoba. Preminula je 92-godišnja žena koja je bila na respiratoru u Infektivnoj klinici, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Prva žrtva preminula je u petak, a reč je o 59-togodišnjem muškarcu iz Kikinde. Do 8 časova virus je potvrđen kod 188 osoba. Novoobolelih je 17, od kojih je 11 hospitolizovano, ali bez komplikacija, 6 pacijenata ima lakšu kliničku sliku i na kućnom je lečenju. Do sada je ukupno testirano 700 osoba.

Od sinoć u 20 časova u potpunosti je obustavljen javni prevoz na teritoriji cele zemlje, prestali su da rade kafići, restorani i tržni centri i ograničava se okupljanje najviše do 5 osoba u zatvorenom prostoru. Biće dozvoljena dostava hrane, automobilski privatni i taksi prevoz. Istovremeno, radi se na nabavci novih respiratora, maski i pripremi objekata van bolnica - koji bi mogli da prime veći broj obolelih. Od večeras se zabrana kretanja produžava, od pet popodne do pet ujutru.

Drugi avion Er Srbije A -320 koji nosi kinesku medicinsku opremu sleteo je u Beograd. Dočekan je svečanim mlazovima na aerodromu Nikola Tesla. Prvi avion, koji je prevezao i kineske lekare, dočekan je sinoć na aerodromu, a događaju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici vlade i ambasadorka Čen Bo.

Petnaestogodišnje dete teško je povređeno u snažom zemljotresu koji je pogodio Zagreb, a hrvatski mediji javljaju da ima još povređenih i zarobljenih u ruševinama. Epicentar zemljotresa magnitude 5,3 jedinice Rihterove skale bio je na sedam kilometara od Zagreba. Usledio je još jedan jačine 5,2 jedinice. Portal Indeks javlja da je u nekim delovima grada na kratko nestala struja, kao i da ima popucalih zidova i obrušenih krovova. Oštećena je Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu. Pao je i vrh južnog tornja na Zagrebačkoj katedrali. Zemljotres se osetio i u Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini i Mađarskoj.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи