Tragedija na Novom Beogradu - šestoro mrtvih u požaru

U požaru koji je izbio rano jutros u stambenoj zgradi u Bulevaru Milutina Milankovića u Novom Beogradu stradalo je šest osoba, a šest je povređeno, saopštio je MUP. Vatra je izbila na osmom spratu solitera i zahvatila je sedmi i deveti sprat. Izgorelo je sedam stanova. Požar je lokalizovan a razlog njegovog izbijanja se istražuje, kaže za naš radio komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda Miloš Majstorović. On je rekao da su vatrogasci, po dojavi o požaru, stigli za 6-7 minuta i zatekli razbuktalu vatru u 4 stana sa tendencijom širenja na više etaža. Naveo je da je zbog velike jare bilo teško doći do stanova. Upozorio je da se više mora voditi računa o situacijama koje mogu izazvati požar, jer može biti načinjena velika materijalna šteta, a u ovom slučaju, nažalost, ima i ljudskih žrtava. Majstorović je uputio izraze dubokog saučešća sugrađanima koji su izgubili bližnje.

U Srbiji je potvrđeno još 14 slučajeva virusa korona, pa je ukupan broj zaraženih povećan na 149. Od novoobolelih, devetoro je smešteno u bolnicu, a ostali su u kućnoj izolaciji. Svi su u dobrom opštem stanju. Do sada su testirane 624 osobe. Podsećamo, juče je preminuo 59-godišnji muškarac iz Kikinde, i on je prva žrtva virusa korona u Srbiji. Osmoro zaraženih je u teškom stanju i lekari se bore za njihov život.

U cilju suzbijanja sprečavanja širenja virusa korona, od večeras u 20 časova u potpunosti se obustavlja javni prevoz na teritoriji cele Srbije. U konsultacijama predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić odlučeno je da mera o zatvaranju kafića, restorana i tržnih centara, koja je bila najavljena za sutra uveče, bude primenjena od večeras u 20 časova. Ograničava se okupljanje najviše do 5 ljudi. Biće dozvoljena dostava hrane, automobilski privatni, kao i taksi prevoz.

Ambasadorka Kine Čen Bo je na Tviteru objavila fotografije aviona Er Srbije koji je sa timom medicinskih stručnjaka, medicinskim materijalom, opremom i krenuo iz Kine za Srbiju. Ambasadorka je zahvalila kineskim i srpskim prijateljima na danonoćnom radu i uloženim naporima.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je na Instagramu, nakon što je u Srbiju krenuo tim medicinskih stručnjaka iz Kine sa medicinskom opremom, da dve zemlje imaju čelično prijateljstvo i da dele i dobro i zlo. Vučić je objavio fotografije na kojima su članovi kineskog ekspertskog tima za borbu protiv epidemije, kao i paketi sa medicinskom opremom, na kojima takođe piše "Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo".


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара