Zdravlje na prvom mestu - prava poruka sportista

U specifičnoj situaciji, dok traje vanredno stanje zbog epidemije virusa korona emitujemo još jedno, prvo prolećno izdanje emisije Vreme sporta i razonode. Kako sportisti provode vreme u izolaciji i mogu li u kućnim uslovima da održavaju nivo forme i na koji način svojim ponašenjem mogu da utiču na sve da shvatimo ozbiljnost trenutne situacije.

Postavljamo i pitanje koliko je realno da Olimpijske igre budu odložene ili otkazane. Trenutna situacija govori da je realnije da budu odložene iako japanski zvaničnici nastavljaju pripreme po predvđenom planu. Postoji i opcija i organizovanja igara bez prisustva publike.

Naša karatistkinja Jovana Preković tokom nedelje obezbedila je učešće na igrama u Tokiju, zahvaljujući bodovima na rang listi, kao i četvoro naših tenisera, predvođenih Novakom Đokovićem.

Legendarni košarkaš, trener i funkcioner FIBE Borislav Stanković napustio nas je u 95 godini. Telegrame saučešća uputili su naši državni zvaničnici, predstvnici FIBE i Međunarodnog Olimpijskig komiteta. Bora Stanković je čovek košarka kako stoji u jednom telegramu. Nenadmašni, jedan od pionira naše košarke i član kuća slavnih u Springfildu i Ženevi otišao je tiho, ostavljajući prebogato košarkaško delo koje će pamtiti generacije.

Pripremamo i rubriku o istoriji srpskog sporta sa posebnim osvrtom o do sada tri puta otkazanim Olimpijskim igrama 1916. 1940. i 1944. godine.

I školski sport zauzeće svoje mesto u današnjoj emisiji. Takođe i odlična muzika koje će biti u izobilju i koja bi trebalo da upotpuni vaše vreme koje zbog trenutne situacije provodite kod kuće uz talase našeg radija.

Zbog redovne konferencije iz Palate Srbija o virusu korona današnja emisija će trajati do 18 časova.

Urednik i voditelj ove subote je Slobodan Igrutinović

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара