U Srbiji 65 zaraženih korona virusom

U Srbiji je registrovano još osam novih slučajeva virusa korona, tako da je ukupno zaraženo 65 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ministar Zlatibor Lončar kaže da su 34 pacijenta na bolničkom lečenju, 4 su na respiratorima - 3 u Kliničkom centru Vojvodina i jedan je na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu. 31 pacijent je, kaže, na kućnom lečenju.

Premijerka Ana Brnabić ne isključuje mogućnost da država uvede drastičnije, "najteže" mere, posebno za starije građane, radi sprečavanja širenja virusa korona. Kaže da veliki broj građana juče nije ozbiljno shvatio preporuke i mere vlade, da deluje da je situacija danas bolja, ali da nije ni približno dovoljno dobra. Najavila je i da će se po podne sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, zatim sa političkim partijama i pokretima iz opozicije, kao i da će biti održan sastanak oba krizna štaba, posle čega će se obratiti javnosti. Istakla je i da se situacija povodom Kovida 19 u Srbiji komplikuje.

 

Ambasadorka Kine Čen Bo izjavila je da očekuje da kineski stručnjaci za borbu sa virusom korona stignu u Srbiju do kraja nedelje, a predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je na pomoći i podršci koju Kina pruža Srbiji.

Kina čvrsto stoji uz Srbiju u borbi protiv virusa korona, poručio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang. On je potvrdio da će ta zemlja u Srbiju poslati stručnjake i medicinsku opremu.

 

Učenici osnovnih škola od danas nastavu prate na Trećem programu Radio-televizije Srbije. Očekuje se početak nastave i za srednjoškolce na internet platformi RTS Planeta. Tako će oko 900 hiljada učenika, umesto u učionicama, nastavu pohađati na daljinu. Na našoj televiziji, svakodnevno će biti emitovano 17 nastavnih jedinica od 8 do 18 časova, šest dana u nedelji. Ministarstvo prosvete objavilo je raspored časova na sajtu "rasporednastave.gov.rs." Za prvi i drugi razred repriza nastave biće od 18 do 20 časova. Sva predavanja učenici će moći naknadno da pogledaju na internet platformi RTS Planeta.

 

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара