Brnabić: Nema osnova da u ovom trenutku zatvaramo škole

Virus korona potvrđen je kod još sedam osoba, pa je u Srbiji ukupno zaražena 31 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od sinoć je u nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano 29 osoba, što je do sada 214. Troje novoregistrovanih je u bolnici u stabilnom stanju, dok je četvoro u kućnoj izolaciji.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da, uprkos panici kod građana zbog virusa korona, nema razloga da se zatvore vrtići, škole i fakulteti i istakla da je to stav stručnjaka.

Najavila je da će najkasnije u ponedeljak biti održan novi sastanak na kome će se, u skladu s novim podacima i situacijom, razmatrati dalje mere kada je reč o radu škola. Premijerka je rekla da je sa Ministarstvom prosvete pokrenuta priprema, kako bi se omogućila nastava od kuće i da je održan sastanak sa RTS-om o tome da se određena nastava odvija i na kanalima medijskog javnog servisa. Vlada Srbije doneće danas odluku o zabrani prisustva publike na fudbalskim utakmicama, najavila je premijerka Brnabić na konferenciji za medije posle vanrednog sastanka u Vladi o epidemiološkoj situaciji.

Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo izjavio je da dve nedelje pošto je 10 gradova na severu zemlje proglašeno "crvenom zonom" u njima prvi put nema novih slučajeva virusa. On je istakao da to pokazuje da mere koje su sprovedene u bile efektne i izrazio nadu da će Italija biti prva u Evropi koja se izborila s ovom vanrednom situacijom.

Predsednik Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel dogovorili su se da u ponedeljak održe sastanak putem video-linka, potvrdio je portparol kancelarke Štefan Zajbert. Vučić i Merkelova trebalo je da se sastanu u Berlinu, ali će zbog situacije sa virusom korona razgovarati preko konferencijskog poziva. Biće reči o rešavanju kosovskog pitanja, situaciji u regionu, evrointegracijama i bilateralnim odnosima. Predsednik je najavio da će za Srbiju, kao zemlju kandidata, tražiti pomoć od Evropske unije za borbu protiv virusa.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара