Zvezda sa Zvezdare

Jedna od gošći u ovom izdanju porodičnog magazina Vreme sporta i razonode biće vaterpolistkinja Teodora Rudić, reprezentativka Srbije i članica prvaka države, ekipe Palilule. Šarmantna devojčica sa Beogradske Zvezdare, kojoj su tek 22 godine, već je tri puta učestvovala na prvenstvima Evrope, a sa svojim klubom prošlog vikenda uzela je učešće u reionalnoj ligi, preciznije na njenom turniru u Zagrebu. Za nijansu, domaća ekipa Mladosti je bila bolja, tek za jedan gol, i zauzela prvo mesto, ali je zato Palilula savladala ostale učesnike, Crvenu zvezdu i Jadran, plasiravši se tako na drugo mesto. Večeras se opet sastaju sa Zvezdom od 20 časova i 45 minuta na Tašu, sutra uveče dočekuju ekipu Vojvodine, u pitanju su prvenstveni mečevi. Teodora i ne pomišlja, bar za sada, da napusti zemlju, makar ponude inostranih klubova redovno stižu, jer hoće da završi školovanje, pa posle dolazi kako mora biti. Dotle je, bez sumnje, jedna od zvezda srpskog vaterpolo sporta.

Sa nama će ove subote biti i kapiten rukometnog kluba Partizan Nemanja Živković. Popularni Žile, ako ga od milja zovu najbliži i navijači, sa svojim klubom pruža odlične partije u Super ligi Srbije i čini se da nema te ekipe koju ne mogu da pobede, najbolje je to na svojoj koži osetila Crvena zvezda u večitom derbiju. Živković je karijeru počeo u beogradskom Sinđeliću, sem kraćeg vremena provedenog u niškom Železničaru, vezan je za Partizan, ne toliko ugovorom, koliko iskrenom ljubavlju prema crno-belom dresu. Dok je bio mlađi gledao je kakve je čarolije na terenu izvodio Nenad Maksić, kasnije mu je bio saigrač, a danas i trener koji mu je puno pomagao u razvoju u Partizanu.

Bavićemo se i ženskim rukometom, u goste nam dolazi Milena Milojević, pivot niške Naise, kluba koji je garancija kvaliteta već decenijama u srpskom sportu. Ove godine devojke se, pod stručnim vođstvom neumornog trenera Svetislava Jovanovića Belog, bore na tri fronta- trenutno su trećeplasirane u domaćoj Super ligi, očekuje ih susret četvrtfinala Srbije sa ekipom Medicinara iz Šapca, dok će u Čelendž kupu igrati dvomeč sa portugalskom Madeirom. Marija je, inače, rođena na jugu Srbije, u divnoj Sočanici, opština Leposavić, počela je tamo da se bavi rukometom od svoje 10. godine, da bi potom 5 lepih sezona provela u Crvenoj zvezdi. Voli Naisu i ona nju, sigurno će biti još mnogo dobrih partija u dresu niške ekipe ove šarmantne 25-godišnjakinje.

Poznati gitarista, kopozitor, aranžer i producent Vladan Vučković Paja rođen je u Boru, mnogo toga naučio u tamošnjoj muzičkoj školi `Miodrag Vasiljević` i, docnije, tokom polodne karijere, prve promocije svih albuma imao upravo u njenim prostorijama, za njene đake i profesore, pokazavši da dobro pamti i uz želju da se oduži svojim zemljacima. Vreme sadašnje- Paja obeležava dve decenije umetničkog rada, dvadeset toplih leta, tokom kojih je objavio čak deset instrumentalnih albuma, sa sopstvenom muzikom. Uvek drugačiji, fantastično nadaren za instrument koji svira, sa 20 godina staža, rada u bendu Zdravka Čolića, s kojim je mnogo puta obišao planetu, saradnik i u grupi Kikija Lesendrića, Vučković radno obeležava značajnu godišnjicu, trostrukim kompakt diskom, luksuznim izdanjem, koje je zamišljeno kao pregled onog esencijalnog iz njegove autorske i izvošačke karijere. 

Nekoliko sportova `konkuriše` da zauzme mesto vaterpola na letnjim Olimpijskim igrama, već u Los Andelesu 2024. godine. Pikado je jedan od njih! O ovom zanimljivom i dinamičnom belom sportu, životu profesionalaca u Srbiji i o najvećem uspehu našeg nacionalnog tima, danas razgovaramo sa našim reprezentativcem u ovom atraktivnom sportu, Nemanjom Smolićem. 

Sportska mreža (SportNet) je neprofitabilno udruženje, čija je osnovna ideja promocija i unapređenje manje afirmisanih sportova, kao i promocija mladih sportista. U našoj zemlji, neopravdano `opterećenoj` fudbalom, bar ima dosta materijala, dosta `štofa`, mnogo kvaliteta i, srećom, toliko talentovane dece kojoj valja posvetiti pažnju, usmeriti ih u svakom smislu i omogućiti im da se za njih čuje širom države, ali i van nje. Sportska mreža će i ove godine dodeliti priznanja najboljim mladim sportistima, trenerima, ljudima iz sporta i oko njega, jedno od njih stići će i u vitrine Radio Beograda 1, budući da je naša emisija `Vreme sporta` i razonode proglašena za najbolju radio emisiju u 2019. godini. Ne da bismo se odužili, već u želji da čujemo razmišljanja i afinitete ljudi iz SportNeta, danas razgovaramo sa Damirom Đorđevićem, predsednikom Sportske mreže.

Tokom emisije pratićemo i kretanje rezultata na teniskom turniru u Dubaiju, gde se, od 16, časova, u finalu, sastaju Đoković i grčki teniser Cicipas, a potom ćemo čuti i stručni komentar eksperta za ovaj sport, nekadašnjeg selektora reprezentacije, Radmila Armenulića. Sutra se igra još jedan večiti derbi, prvenstveni susret između fudbalera Crvene zvezde i Partizana, pa ćemo čuti šta od ovog meča očekuju treneri Dejan Stanković i Savo Milošević. Iz odbojke- Ub je sutra domaćin Finala kupa u obe konkurencije, muškoj i žeskoj. Najpre se za pehar bore igrači Partizana i Vojvodine, potom na scenu stupaju dame, u finalu su domaći Ub i Jedinstvo iz Stare Pazove.

Pripremili smo i emitovaćemo veliki broj priloga koji se tiču kulture, javnog i umetničkog života, pa će biti reči o izložbama, pozorišnim predstavama, knjigama, koncertima, filmovima na FEST-u...Vitez kulinarstva Milijan Stojanić podariće nam novi predlog jelovnika za nedeljni ručak, a Dom omladine Beograda i Opera i Tetar `Madlenijanum` ulaznice za naše redovne slušaoce, za neka lepa kulturna dešavanja. Pratićemo i osluškivati šta se sve dešava u svetu koji nas okružuje, i kod nas i u svetu. Sve to uz neke lepe, nezaboravne refrene i pesme `nabijene` emocijama, na to smo navikli one koji su subotom popodne uz radio aparate.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи