Zbog korona virusa Evropa bez lekova?

Epidemija korona virusa kao da je odškrinula poklopac pandorine kutije. Svakodnevno se suočavamo sa po nekom stuacijom čije posledice mogu biti nepredvidive i veoma ozbiljne. Većina kineskih fabrika koje proizvode supstance za evropske lekove obustavila je rad. To znači da bi Evropljani mogli ostati bez lekova, ukoliko zaraza potraje. Zašto se došlo u taj rizik - tema je rubrike POGLED U SVET.

Kako omogućiti lakši i jeftiniji pristup zdravstvenoj zaštiti, unaprediti dostupnost inovativnih lekova, omogućiti zdravstvenim ustanovama da rade bolje i efikasnije, a zdravstvenim radnicima da dobiju zasluženi status - odgovori na neka od ovih pitanja sadržani su u preporukama Sive knjige zdravstva, koju je prošle semice javnosti predstavio NALED. Šta ova publikacija prepoznaje kao najveće probleme u srpskom zdravstvenom sistemu i kakva rešenja nudi- tema je o kojoj ćemo razgovarati sa Unom Ljubičić potpredsednicom NALED-ovog Saveza za zdravstvo.

Treće životno doba donosi mnoge lepe trenutke, ali i probleme. Pogotovo, ako primanja nisu na nivou koji omogućava iole komfornu starost. A kad se tome doda i okolnost da se živi na Kosovu i Metohiji, onda je to povod da posetimo te ljude i čujemo njihove priče.

Duh starog Rima u ruševinama Pompeje oživećemo utiscima iz tri restaurirane kuće koje su otvorene ovih dana. Čućete i segmente nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара