Kriva kičma, ravni tabani, loš govor

Vreme je sistematskih pregleda pred upis dece u školu. Budući prvaci odlaze na kontrolu kod više lekara različitih specijalnosti koji utvrđuju njihov stepen razvoja i predlažu korektivne mere i rad, ukoliko su eventualno potrebni. Šta nam ti pregledi govore o novim generacijama? Kakva im je kičma? Imaju li ravne tabane? Koliko glasova ne izgovaraju pravilno? Kvare li im se zubi? Ili, sažeto, - koliko su deca zdrava i imaju zdrave životne navike? Gost: prim dr Biljana Aleksić, načelnica Službe pedijatrije Doma zdravlja „Stari grad“.

Na upravo završenom Sajmu turizma u Beogradu, mnogi su već rezervisali aranžmane za letnji odmor i usledilo je pitanje u vezi sa putovanjima maloletnih lica u inostranstvo. Kakve su zakonske odredbe? U kojim slučajevima i čija saglasnost je potrebna za put dece u inostranstvo? Kada nije potrebna? Odgovore dobijamo od Uprave granične policije MUP-a Srbije i predsednika Upravnog odbora Foruma sudija Srbije Nebojše Đuričića.

U rubrici „Svetski putnik", danas predstavljamo Etiopiju, - zemlju na rogu Afrike, u kojoj živi stotinu miliona ljudi, i koju odlikuju velike razlike u razvoju severa i juga: od modernih puteva i gradova do delova bez interneta i ostalih tekovina modernog doba. Kako je Etiopiju doživela i šta je sve u njoj posetila, - priča nam novinarka Vera Raičević.

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, širom Srbije organizovane su besplatne ture za građane zainteresovane da upoznaju svoja mesta i gradove. Koliko ima vodiča kod nas? Koji su izazovi posla? Koje su ture najtraženije? O tome, u razgovoru sa prof dr Snežanom Štetić, predsednicom Upravnog odbora Udruženja turističkih vodiča Srbije.

I ovog ponedeljka, emitujemo stalnu rubriku „Sport - više od igre".

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи